AAA
Zoek
 
 
 
 

WERKVOORZIENINGEN VOOR BLINDEN EN SLECHTZIENDEN, ONDERZOEK, BEMIDDELING EN INPASSING

 
Bartiméus Expertisecentrum Werken
Postbus 14, 3850 AA Ermelo
tel: 0341 - 49 84 98
e-mail: sterkinwerk@bartimeus.nl / www.bartimeus.nl  

Wat doet Bartiméus Expertisecentrum Werken (BEW)
BEW begeleidt en ondersteunt slechtziende en blinde mensen bij het zoeken naar een baan en begeleidt hen op de werkplek. Daarnaast adviseert zij werkgevers over regelingen en vergoedingen en geeft zij voorlichting over het werken met blinden en slechtzienden. Ook ondersteunt ze werkgevers bij uitvalpreventie naar de WIA. BEW biedt onder andere loopbaanadvies, (arbeids)psychologisch onderzoek, re-integratietrajecten, jobcoaching, outplacement, trainingen, IT-advies, werkplekaanpassingen en arbeidsdeskundig onderzoek.
 
Bartiméus Beroepsonderwijs
Putterweg 140, 3851 VG Ermelo
tel: 0341 – 55 05 66 / e-mail: locatiebartimeus@reacollegenederland.nl  
Als het regulier onderwijs niet voldoende aansluit bij de beperking, kunnen jongeren vanaf 18 jaar met een visuele beperking beroepsonderwijs volgen bij REA College Nederland, locatie Bartiméus Ermelo of Utrecht. De beroepsopleidingen hebben betaald werk als einddoel. Tijdens de opleiding is het mogelijk ondersteunende trainingen en individuele coaching te krijgen in relatie tot een toekomstige werkplek.

 
Koninklijke Kentalis
Postbus 7, 5270 BA Sint Michielsgestel
telefoon: 073 - 558 81 40
website: www.kentalis.nl  / doofblindheid@kentalis.nl
Het re-integratiebedrijf Werkpad is nauw verbonden aan Kentalis en ondersteunt u bij het vinden van een passende baan en bij de communicatie met collega's op het werk. Ook geeft Werkpad advies en voorlichting aan werkgevers. Meer informatie is te vinden op de website www.werkpad.nl. Kentalis biedt daarnaast verschillende vormen van dagbesteding in een beschermde omgeving. De manier van begeleiden en de communicatie zijn aangepast aan mensen met doorblindheid. Het aanbod varieert van ambachtelijk werk zoals schilderen en boetseren, industrieel werk tot belevingsactiviteiten waarbij de ervaring centraal staat.
 
Productiecentrum Proson
Putterweg 140, Postbus 14, 3850 AA Ermelo
Bartimeus infolijn: 0900 - 77 888 99 / telefoon receptie: 0341 - 49 82 00
e-mail: info@proson.nl  / website: www.proson.nl

Proson is een bijzondere sociale werkvoorziening. Al sinds 1928 weten we hoe we mensen met beperkingen kunnen laten werken met hun kwaliteiten. Als sociale werkvoorziening zijn we bovendien de enige in Nederland met een categorale functie: wij zijn er speciaal voor mensen met een visuele beperking. Circa de helft van onze medewerkers heeft ermee te maken. Onze andere collega's hebben cognitieve, psychosociale of psychiatrische beperkingen.
Door middel van speciale (werkplek-)aanpassingen en productiemethode zijn de medewerkers van Proson in staat veel verschillende - vaak complexe - werkzaamheden uit te voeren.

Daarnaast biedt Proson coaching-on-the-job en ruimte voor haar medewerkers om zich te ontwikkelen. Het productiecentrum bestaat uit diverse afdelingen: Catering, Handel, Meubelstoffering, Braille, Electro-afdeling, Logistiek en Detachering.
Directeur: Nadja Renkema
 
Refrisk
Postbus 237, 7300 AE Apeldoorn
telefoon: 055 - 576 85 03
e-mail: info@refrisk.nl / website: www.refrisk.nl

Refrisk is een gecertificeerde jobcoachorganisatie met een landelijke dekking o.a. voor blinden en slechtzienden. Het doel is om passend, betaald werk te vinden en te behouden. De jobcoaches van Refrisk hebben jarenlange ervaring met de doelgroep. Zij beschikken over een lokaal werkgeversnetwerk en coachen op de werkplek.
Zij werken in een team met een visueel expert en een arbeidsdeskundige.                   
Contactpersoon: Mike Berentsen
 
Restart
P.J. Oudweg 61, 1314 CK Almere
telefoon: 0800 - 737 82 78 
e-mail: info@startpeople.nl / website: www.startpeople.nl   

Werk is een belangrijk onderdeel van het leven. Je functioneert het beste in een werkomgeving die bij je past, die uitdaging en voldoening biedt en waarin je overweg kunt met je collega's. USG Restart helpt iedereen die toe is aan een nieuwe stap. Professionele begeleiding, van de eerste gedachte over ander werk tot op de werkvloer van de toekomstige werkgever. Heb je concrete ideeën over jouw terugkeer naar de arbeidsmarkt? Jouw persoonlijke mobiliteitscoach van USG Restart helpt je daarbij. Je krijgt advies bij het opstellen van een trajectplan en je wordt goed voorbereid op sollicitatiegesprekken. USG Restart vergroot jouw kans op een betaalde baan.
 
VISIO
 
Visio Het Loo Erf
Waldeck Pyrmontstraat 31, 7315 JH Apeldoorn
telefoon: 088 - 585 62 00 / e-mail: hetlooerf@visio.org  / website: www.visio.org 
Landelijk revalidatiecentrum voor slechtziende en blinde mensen. Onderzoek naar interesses en mogelijkheden, advies beroepskeuze, functiegeschiktheidadvies, trainingen en activiteiten gericht op preventie en integratie, loopbaanbegeleiding, apparatuur en hulpmiddelen.
 
Visio De Heukelom Kindercentrum
Rijksstraatweg 286, 9752 CL Haren
telefoon: 088 - 585 75 00 / e-mail: deheukelom@visio.org / website: www.visio.org  
Visio De Heukelom biedt kinderen en jongvolwassenen met meervoudige visuele en met verstandelijke beperkingen mogelijkheden voor arbeid en dagbesteding. Er zijn voorzieningen voor arbeidstraining en dagbesteding op het terrein en op de ecologische zorgboerderij De Mikkelhorst elders in de gemeente Haren. Visio bemiddelt en begeleidt cliënten in hun wens naar begeleid werken in het reguliere arbeidsproces. Werkplekken worden op maat gezocht en zijn afgestemd op de mogelijkheden en interesses van de individuele cliënt. Visio biedt hierbij, indien nodig, langdurige ondersteuning aan de cliënt en de werkgever.
 
Visio Huis te Echten
Zuidwolderweg 3-5, 7932 PN Echten
telefoon: 088 - 585 77 00 / e-mail: huisteechten@visio.org  / website: www.visio.org  
Visio Ondersteunt volwassenen met meervoudige visuele en verstandelijke beperkingen bij het vinden van passend werk of zinvolle dagbesteding. Op het terrein van Het Huis te Echten bevinden zich werkplaatsen waar cliënten zich kunnen oriënteren op verschillende vormen van arbeid. In Hoogeveen is een atelier Tast gevestigd waar cliënten cursussen kunnen volgen in creatieve en kunstzinnige vorming en er is een winkel waar producten uit de werkplaats worden verkocht. Werkplekken worden op maat gezocht en zijn afgestemd op de mogelijkheden en interesse van de individuele cliënt. Visio biedt hierbij, indien nodig, langdurige ondersteuning aan de cliënt en werkgever.
 
Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen
e-mail: info@visio.org  / website: www.visio.org  
Op het gebied van arbeidsvragen biedt Visio op diverse locaties in Nederland zowel ambulante als intensieve revalidatie- en onderzoeksmogelijkheden aan slechtziende en blinde mensen: ICT onderzoek, oriëntatie en mobiliteit, communicatietraining etc
 
 
ANVVB
Postbus 207
3940 AE Doorn
T. 0343 - 411119
E. info@anvvb.nl
  
 
 
 
 
 
Copyright © 2014 ANVVB All rights reserved.
Gerealiseerd door Smart FMS